Tar emot presentkort

Vi tyckte det var givet att vårat bageri skulle heta April då det speglar vårat sätt att arbeta och tänka på. Själva namnet April kommer från Latins ”aprilis” och betydelsen härstammar från att jorden öppnar sig och marken börjar att gro. Vi tolkar det genom att se vad som finns tillgängligt i närområdet och just för stunden.

Även fast vi inte har som mål att certifiera oss så jobbar vi i allra högsta grad med ekologiska råvaror från bönder och producenter som har samma värderingar som oss. Vi brukar säga att vi jobbar för bra karma.

Vi som står bakom Bageri April är Kim Lund och Pär Martinsson. Kim är som bagare välmeriterad. Förutom att hon bär hon titeln ”årets bagare 2016”, har hon bakom sig många år som medlem i bagarlandslaget och som coach för juniorbagarlandslaget. Pär är från grunden kock som efter flera år av jobb i restaurangkök utomlands landat i Västerås.

Efter några års aktivt letande av den rätta lokalen så slår vi äntligen upp dörrarna till Bageri April på Vasagatan 17 i centrala Västerås. Med öppen planlösning och full insyn i produktionen där fokusen ligger på att under hela dagarna baka bröd i stenugnen.

Öppettider

Måndag
Stängt
Tisdag
 07:00 – 
17:00
Onsdag
 07:00 – 
17:00
Torsdag
 07:00 – 
17:00
Fredag
 07:00 – 
17:00
Lördag
 08:00 – 
15:00
Söndag
Stängt