MENY

Local Stars of Västerås City

Vi hyllar våra citystjärnor!

Våra lokala stjärnor tar emot dig för bästa upplevelse i city, bemötande och service! Med kunskap och kreativitet ger de dig som kund guldkorn att upptäcka och skapar tillsammans en levande stadskärna. År efter år har de funnits i city med ett glittrande engagemang. Det ger stjärnstatus!

I Västerås City finns 180 butiker, 120 caféer, barer, restauranger och nattklubbar… och nästan 90 verksamheter med inriktning på skönhet och hälsa. Dessutom finns här hotell, kultur, nöje och mötesplatser… och vi glömmer inte heller alla de välkända ansikten, personligheter och stamkunder som med sin närvaro och engagemang stöttar verksamheter i city. Här nedan får du lära känna några av dem…

Anders Åhrlin

”Har alltid betraktat mig som en diversearbetare, från att vara mentor till Sven Tumba till att vara med och utveckla byggföretaget PEAB. Jag är en Duracell-kanin som hunnit med mycket i mitt liv, alltid med passion och engagemang. År 1995 grundade jag optikergruppen KlarSynt och 2017 tog jag över den anrika optikerbutiken Rynger i Västerås. Jag rev hela butiken och byggde upp en ny med inriktning på ögonhälsa. Jag har aldrig sett mitt jobb som ett jobb; jag har flera hobbies som jag ibland tjänar pengar på.”
EYES4YOU Optiker Rynger

Ann-Sofie Nyberg

”Vi har leksinnet kvar, det är A och O i vår bransch. Dessutom är vi duktiga på vad vi gör, och hjälper kunderna att hitta vad de söker. Att leka är att lära, vilket gör det så mycket viktigare att låta barn leka. Och barnen leker fortfarande: klassiker som Fia med knuff, Couronne, hockeyspel och lego triggar barnens fantasi och är samtidigt lärande. Ensam är inte stark; styrkan som city har är att vi är många!"
Leklust

Engin Kartal

”Det som driver mig är helt klart min familj men också nya utmaningar i mitt yrke. Föddes väl in i det på något sätt – pappa grundade Västerås Guld 1987. Jag började jobba här på lördagar som 12-13-åring, när jag var 15-16 och fram till studenten var det även efter skolan, helger och lov. Nu är det Västerås Guld på heltid sedan 11år tillbaka, snart får jag väl en guldklocka för trogen tjänst, haha.”
Västerås Guld

Eva Eriksson

”Jag kom in på Sigma Fashion 1977, som då hette Sigma Hattar och Mössor. I dag, 43 år senare, säljer vi det mesta som en kvinna behöver för vardag och fest. För männen har vi fortfarande kvar accessoarer som hattar, mössor och handskar. Jag älskar mitt jobb, mötet med alla fina kunder som kommer för att fylla på garderoben. Att se en kund bli nöjd över köpet gör mig så lycklig och kan inte tänka mig att sluta med detta!”
Sigma Fashion

Keihan Darvishi

”Jag är entreprenör ut i fingerspetsarna och driver flera företag i olika branscher, bland annat pizzerian Karl Jan’s. Vill vara med och bidra till ett bättre uteliv genom våra pizza-slicar och sköna musik på torget. Har bland annat startat en ungdomssatsning på Bäckby med Barcelona FC Academy som inspiration. Dessutom kan jag kallas ’baklavageneral’, efter Guiness-rekord hösten 2019 i världens största baklava, 700 kilo tung!”
Entreprenör

Kenth Eriksson

”Musik driver mig, det är lika mycket livsstil och hobby som ett jobb. Skivbörsen har funnits i cirka 40 år, jag har varit med i 35. Vi har nytt och begagnat, vinyl, cd och dvd. Vad som är spännande är sökandet efter den där superrariteten som man bara drömmer om, när det gäller vinyl. Många vet kanske inte att jag gör egen glass, med vanlig glass och 25 cl 11-procentig Omnipollo Noa Imperial Stout och en näve smulade Tom & Jerry-kex.”
Skivbörsen

Felix Fuchs

”Jag är en västeråsare som i 12 år sökt utmaningar, Stockholm, Los Angeles och Zürich. Mitt livs största och roligaste utmaning har jag hittat i hemstaden. Att vara med i skapandet av The Steam Hotel är en dröm! Jag ser framåt emot att få fortsätta bygga en attraktiv destination och arbetsplats tillsammans med alla fantastiska Steam-stars som jobbar här.”
Steam Hotel

Karin Widell & Jessica Nystedt

”Under 9 år har vi drivit Klippstugan tillsammans med vårt team! Vi är inte frisörer men entreprenörer – och vi älskar att jobba med människor. Våra fantastiska frisörer brinner för hår, vi för dem, utvecklingen och förvaltning av företaget. Att, som vi, kunna gå stolt till sitt arbete är en underbar och stark känsla.”
Klippstugan

Jonas Bresser

”Jag är en ja-sägare som lever på filosofin att allt är möjligt tills man provat det, och är det då inte möjligt får man hitta nya vägar. Tror på människans behov att mötas och uppleva tillsammans; vi behöver fler må bra-faktorer i våra liv för att klara de utmaningar som livet innebär. Av någon anledning har jag alltid gillat öron, kanske för att det är viktigt att lyssna, att jag älskar musik, eller för att jag alltid drar i dom när jag koncentrerar mig.”
Region Västmanland

Pia Wiklund

”Jag tycker om att kunna hjälpa mina kunder. Har alltid ett leende på läpparna och lätt till skratt. När jag inte finns i butiken kanske man kan hitta mig i skogen med en karta och en kompass.”
Pressbyrån Vasagatan

Kim Norman

”Jag är fotograf men arbetar också som makeup-artist, modellcasting och rekvisita. Älskar projekt där det är fullt upp, och jag går ofta ’all in’ både på jobbet och privat. Fick blodad tand efter Insamlingen Tillsammans för Västerås, det känns otroligt varmt och fint att få fortsätta vara volontär och jobba med Lokala Hjälpen, ett nystartat koncept som Företagsvolontärerna och Stadsmissionen tagit fram.”
Fotograf

Kim Lund

”Jag heter Kim Lund och är bagare. Driver Bageri April tillsammans med min partner Pär Martinsson. Vi öppnade bageriet i april år 2020. På latin betyder ’april’ att marken öppnar sig och växter börjar gro. Vi tyckte det var fint eftersom vår ambition är att jobba tillsammans med naturen och efter vad säsongerna erbjuder, alla fina lokala råvaror och fantastiska små kvarnar runtom i landet. Att få förädla spannmålen till näringsrika och goda surdegsbröd är det absolut roligaste jag vet.”
Bageri April

Beshir Fidam

”Här på torget har jag stått i 18 år, med hundratals varor inom frukt och grönt. Torghandeln är ju säsongsbetonad; under högsäsongen på sommaren är det massor av folk här och köper jordgubbar, till exempel. Jag bor i Uppsala, men pendlar inte varje dag. Dessutom jobbar jag som väktare sedan 2003. Det är två helt olika jobb: när jag går till det ena, lämnar jag det andra. När jag inte jobbar så styrketränar jag, eller spelar basket med mina barn.”
Yakobs Frukt och grönt

Patric Anderson

”Här i Officershuset hittar ni anrika restaurangen Limone och relativt nyöppnade Bistro Vinoteket. Jag driver Vinoteket tillsammans med Daniel Sandvall sedan drygt 2 år. Vi brinner för vin och mat och vår stora passion är att kombinera dessa två underbara ting. Med vin från 52 olika länder har vi Sveriges bredaste vinlista som vi ständigt förbättrar. Tack vare en helt fantastisk personal har vi format vår restaurang till något utöver det vanliga.”
Officershuset

Andreas Söderberg

”I mitt yrke är kunden A och O. Jag struntar i om jag gjort en grym dagskassa, det viktiga för mig är att jag byggt en relation: att kunden känner sig trygg och hade en bra vistelse i det jag kallar mitt hem. Vad många kanske inte vet om mig är jag varit en väldigt introvert människa som tränat till att bli extrovert genom att prata med främlingar på tåg när jag har pendlat.”
Harmoniq

Lucie Ukvitne

”Jag tog över Amaryllis 1992, butiken grundades redan 1949. Mitt yrke ger mig möjlighet att följa våra kunder under hela livet. Vill att butiken ska kännas som en trygg punkt i Västerås. Ibland kan jag och mina duktiga medarbetare överraska med något blomsterbus i city, då värmer det i mitt floristhjärta. Jag tror att den mänskliga kontakten i handeln är viktigt i mångas välbefinnande. Speciellt när många upplever ensamhet. Ett leende och välkomnande piggar alltid upp.”
Amaryllis

Therese B Ericsson

”Växter och inredning har alltid varit ett stort intresse. Älskar att få jobba kreativt i en härlig miljö och möta människor i både glädje och sorg. På fritiden tillbringar jag tiden mest med min man Niclas, vi är ofta ute och äter hos våra lokala stjärnor. Många promenader med hunden Gucci blir det. Dessutom är jag barnsligt förtjust i snabba bilar!”
Mästerblomman

Fanny Andersson Werngren

”Jag är en tjej som brinner för mode, speciellt väskor. Är man som jag och gillar det här med stadslivet, så passar detta jobb mig utmärkt. Varje dag träffar jag trevliga gäster/kunder och ger dem toppservice, vilket är min specialitet!”
Cityväskan

Johan Björkman

”Jag är en hallänning som flyttat runt och rotat sig i Västerås, jag och familjen trivs ypperligt i den ’lilla storstaden Västerås’. Älskar besöksnäringen, dess komplexitet, att få nöjda gäster till en välavvägd kostnad där personalen känner sig nöjda och motiverade. Jag stimuleras av utmaningar, är aldrig rädd men har respekt för dem – både privat och på jobbet. Resa till Iran och Georgien på skidäventyr är lika spännande som att hitta lösningar på Corona-utmaningen. Jag tycker om att dansa, grym på bugg men har ångest inför en argentinsk tango.”
Kokpunkten Actionbad

Sofia Österberg

”Sedan februari 2020 är jag verksamhetschef i Växhuset. I min yrkesroll (och även i livet generellt) vill jag bidra till mer melodi, rytm, skaparlust, gestaltning och berättelser. För de är ingredienserna som skapar förståelse, mening och samhörighet. Limmet. Må bra- känslan.”
Växhuset

Jenny Haals

”Det är jag som är Jenny. Jag har jobbat med handel och försäljning i cirka 30 år. Det mest unika med jobbet är att man får möta generationer av människor. Det leder till att man skapar nya ambassadörer inom mode och design, i alla åldrar, vilket känns fantastiskt. Mitt hjärta slår för Citykärnans överlevnad. Därför känns det rätt för mig att jobba i city.”
Ryns Skor

Andreas Dahlberg

”Jag älskar den sociala kontakten med mina kunder! Få dem att må bra och känna sig fräscha och snacka skit en stund, det är det som driver mig! Hamnade i frisörbranschen av en slump; jobbade på krogen i många år och tröttnade lite på jobbtiderna. En kompis tipsade mig om frisörjobbet och tiderna och jag skolade om mig, glad för det! Jag har bästa jobbet!”
Sueco’s Barbershop

Ursula Werlander

”Jag startade butiken och driver den sedan 1999. Under mina 30 år i branschen har många kunder passerat. Själv älskar jag klänningar, flärd och vackra tyger, Bär alltid kjol eller klänning – till och med i svampskogen och på hundpromenaden. Äter inte kebab, men allt min man Erik lagar. Dricker gärna champagne och är en fena på att göra Irish Coffee!”
Ursulas Fest & Bröllopskläder

Jojje Nerantzidis

”Det ingen vet om mig är att jag är snabbast i city på 402 meter! Vad jag gillar mest med FrontRow är att jag får en möjlighet att inspirera våra kunder att köpa något som de inte förväntade att köpa, som de sedan älskar att bära!”
FrontRow

Clary & Kjell Höglund

”Vi älskar city, skulle aldrig vilja bo någon annanstans. I stort sett så tar vi oss till Bankiren varje dag och äter lunch, här känner vi alla och det är god stämning. Vi möttes en dag på Choy’s Garden när Clary fångade Kjell som klev snett på trappan bjöd hem honom på ett glas vin. Nu har vi varit gifta i åtta år. Kjell är mannen med ett stort hjärta, poetisk, kreativ och intelligent med två fil. kand, tycker Clary. Kjell beskriver Clary som ’stilmedveten, alltid snygg, tuff och vacker.’”
Stamgäster

Tina Runesson

”Jag är en passionerad chokladfantast. Drivs av att upptäcka och prova nya smaker och kombinationer av råvaror där jag själv inte vet hur resultatet blir. Startade mitt företag för att jag saknade ett utbud av sockerfria, veganska chokladprodukter av hög kvalitet. Jag bestämde mig för att skapa egen choklad, vilket ledde vidare till hälsobollar och vegansk glass. Vad många kanske inte vet om mig är att jag inrett min lägenhet med chokladkakor på väggen istället för tavlor!”
Green Chocolate Bean

Vincent Cileson & Rosita Tohvér Özer

”Vi är ett kafé som brinner för Västerås kulturliv och erbjuder upplevelser medan du äter eller fikar, exempelvis livemusik, vernissage eller ett boksläpp. Här finns ett stort utbud av närproducerad mat, mycket ekologiskt. Vi har även ett eget bageri med godsaker för alla smaklökar. Vi har även fullständiga rättigheter och här kan du även ta med dig hunden. Vår ambition är att skapa en ’simple life-känsla’ för människor att bära med sig när de går härifrån.”
Global Living

Shagga Ataee

”Jag har läst datakunskap på universitet men intresse i hela livet har varit skönhet. Efter universitetet utbildade jag mig inom skönhetsbranschen och försökte använda varje dag till utveckling. I dag driver jag Shape by Shagga, en skönhetsklinik för fransförlängning, LashLift, BrowLift och fillers. Fritiden tillbringar jag med familjen, att träna och fotografera.”
Shape by Shagga

Björn Nordén

”Jag har alltid drivits av att, så långt jag kan, förändra världen till det bättre, vilket tagit sig uttryck i mycket socialt arbete genom åren. Allt från individers välmående till att förbättra systemen i samhället. Och självklart brinner jag extra mycket för att min egen hemstad Västerås ska blomstra på alla områden! Jag har förresten snott tillbaka en bil från en biltjuv.”
Competence

Tina Molander

”Ålder? Ja, man kan ju säga att jag varit med ett tag. Har nyligen blivit mormor, det var stort! Bor, jobbar och handlar i city. Jag började i hotellbranschen 1997, har varit inom ACC-gruppen sedan 2013 och drivs av nöjda och glada gäster. Spelar golf men också en del padel vintertid. Vad många inte vet om mig är att jag avskyr halvöppna lådor och skåpluckor.”
Hotel Plaza & och Hotel Esplanade

Aytan Sörånger

”Jag äger Ruths som säljer brudklänningar, festklänningar, frackar och kostymer, festkläder för bröllop och fest för damer och herrar. Jag började jobba i branschen när jag var 14 år, har alltid tyckt om mode och design och att se resultat. För mig är varje kund unik och därför gör jag alltid mitt bästa för att kunden ska känna sig nöjd. Jobbar med kvalitet och service och det som driver med är positiv feedback från nöjda kunder.
Ruths

Cem Gürler

”Jag är född i Uppsala och har flyttat väldigt mycket i livet. Har en pappa från Turkiet och en mamma från Jämtland. Det är mycket tillfälligheter som har tagit mig från plats till plats, från land till land och jobb till jobb. Utbildad på hotellskola i Schweiz och har tidigare jobbat på diverse hotell under 25 år i Stockholm, London, Bryssel, Schweiz och på Filippinerna. Drivs av att coacha och utveckla medarbetare och även mötet med gäster och möjligheten att ge dem det där speciella bemötandet. På fritiden är jag hockey- och fotbollspappa… själv spelar jag mycket tennis.”
Stadshotellet

Simon Kartal

”Vi gjorde en grym resa med Bistro Gränden när vi renoverade hela stället på tre månader. Vi tog över stället i ett ganska dåligt skick den 1 oktober 2013 och hade öppning på juldagen. Det var dygnet runt-jobb då i några månader men det var riktigt kul. Jag drivs av skapandet och det hårda arbetet bakom mina projekt. Byggprojekt ligger mig varmt om hjärtat. Har renoverat och byggt upp ganska många olika projekt det senaste årtiondet. Senaste projektet är familjens villa från 1904 som renoverades helt från grunden.”
Bistro Gränden, Café Gränden

Marie Schyll & Christine Lindeborg

”Vi är tvillingar från Enköping som gått i våra föräldrars fotspår. Vi hjälpte till i deras tobaksaffär/kiosk när vi var i 15-årsåldern, sedan blev det två stycken Twilfit-butiker i Enköping och Västerås genom franchising. År 2012 öppnade vi vår egen butik, Två systrar. Vi hjälper våra kunder med rätt bh-modell och storlek, då det är så viktigt att det känns bra inunder. Fritiden tillbringar vi gärna på golfbanan.”
Två Systrar

Christoffer Göthlin

”Jag är tredje generationen som går på golven på Nya Thulins. Vill att alla västeråsare ska veta vilka vi är och jag och mina medarbetare brinner för våra kunder. Man ska vara nöjd och stolt över Nya Thulins och Västerås – du står för personligheten vi står för kläderna!”
Nya Thulins

Anna Torneryd & Maria Torneryd Nilsson

”Vår mamma arbetade hos Systrarna Ericsson och köpte företaget när vi var små. Vi är uppväxta i bageriet och skulle sommarjobba och det sommarjobbet varar än. Det är lätt att älska vår bransch med njutningar och möten med andra människor. Vi är enäggstvillingar; Maria är konditormästare och Anna är ekonom (och kan inte baka.)”
Systrarna Ericsson

Rafi Bahar

”Bor med sambo och två barn i Västerås. Har hållit på mycket med gymnastik i min ungdom. Egentligen skulle jag ha blivit elektriker. Men jag började jobba tidigt i föräldrarnas restaurang och sedan har det fortsatt. Drivs av att ge service och se en nöjd gäst lämna restaurangen. Tycker om att hålla ihop allt och ha kontroll.”
Brasserie Stadsparken

Marion Belin

”I 50 år har jag jobbat som konstnär och tänker fortsätta utöva min konst för att glädja västeråsarna, vilka i min mening uppskattar och är förtjusta i den. Ju mer den moderna konsten avlägsnar sig från den synliga verkligheten, desto starkare känner jag en dragning till den självklara trygga folkkonsten med sin enkelhet och sin positiva berättarglädje.”
Konstnär

Peter Sandberg

”Jag brukar kallas Västerås störste restaurangromantiker. Kämpar för, och vill bidra till, att göra Västerås till en roligare restaurangstad. Älskar vin, mat, musik, inredning, design, reklam och konceptuellt skapande. Hoppade av högskolan för att starta Pluto. Initiativtagare, medkreatör och före detta delägare av Frank, The Circus, Nya Hattfabriken, Madame Josephine och Kajplats 9. Jobbar kvar åt nye ägaren Lars Forslund på min favoritkrog, Frank. Vad många inte vet om mig är att jag drömmer om att skriva en kriminalroman.”
Frank

Maria Vretlund

”Vi fanns på gården Frändesta i Dingtuna under de första 10 åren, och sedan 17 år på Hantverkargatan. Vi vill fortfarande ha ett sortiment som passar både på landet och i stan. Har drivit butiken i 27 år nu. Trots alla utmaningar vi lever med så är det roligaste jag kan tänka mig att jobba med – blir nog lite triggad av ett tufft läge. Skulle jag bo någon annanstans i Sverige fick det nog bli på fina Bjärehalvön i nordvästra Skåne.”
Frändesta Kläder

Sune Ericsson

”Jag är 79 år, född i Västerås och gillar bandy och fotboll. Jag gillar att fiska också, har varit på Island, i Norge och Lappland och fiskat. I Norge fick jag faktiskt en lax på 7,5 kilo. Det är kanske inte alla som vet att Kjell Höglund har skrivit en låt som handlar om mig, Balladen om Kung Sune av Skottland.”
Stamgäst

Micke Reuter

”Genom mitt mångåriga arbete som konstpedagog hjälper jag barn att mötas och få plats för sin kreativitet. Nu kör vi Barnens Botaniska på Stadsbiblioteket, en skapande verksamhet som blivit en jättehit! Jag är hemmahörande i Västerås, och kanske mest känd för tv-samarbeten med Peter Wahlbeck under åren. Mina favoritställen, smakmässigt och estetiskt, är Bageri April och Mästerblomman, ett riktigt ’blom-spa’ där det doftar så gott.”
Konstpedagog & konstnär

Andreas & Sandra Löwgren

”Vi tillbringar ofta våra lördagar i Västerås city, här finns allt vi behöver för en njutningsfull dag. Ofta blir det besök på Front Row för att kika och ibland köpa snygga kläder. Nästan alltid avslutar vi med lunch på vårt stamhak: Hattfabriken.”
Stamgäster

Johanna Wilmusenaho

”Det är magiskt att dela den kärlek jag har till träning med alla som väljer att träna med mig på klasserna. Jag drivs av att se andra lyckas, växa och bli starkare, inom träning och absolut som personer. Att jag har hamnat här beror dels på att jag varit omgiven av personer jag tror på, dels sett till att ha roligt varje dag på jobbet. Det är inte alltid enkelt, men det är oftast väldigt skoj och det finner jag otroligt motiverande!”
First Class Gym

Ronny Nocera

”Jag är uppvuxen i Västerås och har italienskt påbrå. Som åttaåring blev jag ett stort Elvis Presley-fan och som tioåring råpluggade jag allt om Elvis, musikens fader. Min favoritlåt är fortfarande Jailhouse Rock! Älskar god mat och vin med nära och kära. Sedan 2007 jobbar jag som fastighetsmäklare här i stan. Mitt driv har varit och är ett familjeliv (jag är gift med Josefine och har tre döttrar) och ett yrkesliv där jag i framtiden kan känna mig stolt och nöjd.”
SkandiaMäklarna

Bosse Ericsson

”I 50 år har jag arbetat i city. Jag var 14 när jag började och tycker det är lika roligt att gå till jobbet. Vad jag både uppskattar och är tacksam över är att jag haft förmånen att följa flera generationer kunder. De som handlade hos mig som unga har fått barn, och barnbarn… Jag har hjälpt till med allt, från första babyplagget till festplagg.”
H&M

Erik Jersenius

”Jag bor mitt i stan och betraktar den lite grann som mitt vardagsrum. Ofta flyttar jag med mig min lilla kulturredaktion ut till något café, jag skriver bättre där och får dessutom många trevliga och inspirerande samtal med VLT:s läsare.”
VLT

Linda Dahlgren

”Min inställning till livet är ’hur svårt kan det vara?’ och det genomsyrar även vår verksamhet. Jag arbetar brett med det mesta på bostadsmarknaden: studentbostäder, tomter, hyreslägenheter, marknadsföring… Min roll brukar vi kalla för bostadsinformatör. Nyligen har jag själv byggt hus och vet hur viktigt det är med en bostad som man trivs i.”
Bostad Västerås

Magnus Bohlin

”Jag brinner för det aktiva livet och har alltid idrottat – då är det perfekt att jobba på Stadium! Där har jag varit butikschef i 20 år. Jag får träffa människor som vill köpa varor som hjälper dem att träna, det gör mitt jobb meningsfullt och roligt. Att vara tränare i Skiljebo fotboll för mina två söner under 13 år har varit en härlig erfarenhet. Varje vinter åker jag och familjen till svenska fjällen, Italien eller Österrike för att åka skidor.”
Stadium

Jerrica Zeron

”Kärleken förde mig från Kanada till Västerås för 8 år sedan. Jag lämnade en stressig karriär inom politiken i centrala Toronto bakom mig. Lugnet och naturen kring Västerås och daglig yoga hjälpte mig att minska sin stress och återknyta själen till kroppen. Jag ville förmedla kunskapen om bättre hälsa för kropp och själ och för 5 år sedan startade jag Utopia Yoga Studios i Västerås. Det har sedan dess vuxit till en underbar gemenskap där samarbeten, vänskap och kärlek har uppstått.”
Utopia Yoga Studio

Björn Carlsson

"Jag är en ur-västeråsare som älskar både mat och musik, och som dessutom har den stora glädjen att få kombinera detta med mitt yrkesliv. Driver förutom La Petite, fest- och konsertlokalen iNTiMAN och Västerås Officersmäss. Jag älskar att se kunderna njuta av skön miljö och goda råvaror i gott sällskap. Förutom mat och musik har jag även en passion för klockor och gitarrer, ju äldre desto bättre!"
La Petite

Anna Goffrich

”Tillsammans med min sambo älskar jag att uppleva nya smakupplevelser. Vi lagar mycket mat hemma och äter gärna ute i Västerås fina restaurangutbud. Jag har min mamma att tacka för att jag är där jag är idag. Hon utbrast en dag: Nu vet jag vad du ska göra! Hon hade kommit över ett likande koncept, kände att det skulle passa mig – och på den vägen är det!"
Taste n More

Pamela Torgersson

"Jag brinner för att vinna och försöker alltid tänka framåt. Under mina 10 år på Forex har jag hjälpt till med det mesta, och ser till att både kunder och försäljning alltid är i fokus. Det bästa med mitt jobb är min relation till både kunder och kollegor. Jag träffar varje dag människor som ska ut och resa och vill växla valuta hos oss, vilket är väldigt kul. Vi syns på Forex Bank!"
Forex Bank

Juliette Ramakers

"Jag kommer från Nederländerna och flyttade till Sverige 2011. De senaste 7 åren har jag jobbat på Kronans Apotek i Västerås, det var mitt första jobb i Sverige och jag har älskat det sedan första dagen. Apoteket känns lite som mitt andra hem. Svenska apotek har mycket mer egenvårdsprodukter, vilket är jättekul. Jag drivs av att hjälpa människor på alla möjliga sätt och älskar alla kunder som kommer tillbaka till oss gång efter gång."
Kronans Apotek

Josefin Jackson

"Efter 12 år i restaurangbranschen bestämde jag mig för att satsa på en egen restaurang med ett unikt och roligt koncept. Allt startade med en foodtruck som snabbt utvecklades till även fasta lokaler på Sigurdsgatan. Det ska bli spännande att se hur city utvecklas, speciellt expansionen av resecentrumet och hamnområdet. Med tanke på det nischade mangokonceptet på restaurangen kanske det låter oväntat, men jag lärde mig faktiskt att skala och skära upp en mango först efter att vi startat Mr Mango!"
Mr Mango

Carina Olsson Arveroth

"Jag är född i Västerås och har jobbat i city i över 30 år. Har tidigare varit egenföretagare men är nu anställd på Direkt Optik. Jag är tacksam över mitt jobb och har alltid älskat kundmötena. Det är ett stort förtroende att få hjälpa kunden att välja ut bågar och det finns inget bättre än att få en nöjd kund. På fritiden tycker jag om att plocka fram mitt staffli och måla eller spendera tid med mitt barnbarn Signe."
Direkt Optik

Madelen Thors

"Subway var mitt första jobb efter att jag tagit studenten, vilket betyder att det i år är mitt tionde år på företaget. Jag driver båda restaurangerna i Västerås och kan dessutom skryta med att jag vunnit en tävling i att göra Subway-mackor snabbast i Sverige. Jag har ägnat större delen av min uppväxt åt tävlingsdans, det är nog därifrån jag fått mycket av mitt driv. När jag inte gör mackor jobbar jag som gruppinstruktör på First Class, promenerar med vår hund eller umgås med vänner och familj."
Subway

Elen Abramian

"Jag har jobbat i guldsmedsbranschen i mer än 20 år. Mitt engagemang, driv och vilja att nå en högre position gjorde att jag hamnade där jag är idag. I rollen som butikschef är ingen dag den andra lik, vilket jag älskar. För mig är det viktigt att alltid försöka möta våra kunder med glädje och positivitet. Nöjda kunder ger mig lyckorus! Jag älskar att laga mat, och att spendera tid med min familj och mina barn."
Hallbergs Guld

Mikael Sundquist

"Jag har världens roligaste jobb! Det är en förmån att leda ett företag som har fantastiska medarbetare och som dessutom ägs av kunderna själva. Jag känner ett stort engagemang för att vi ska ha en levande stad och ett rikt näringsliv. Vi behöver alla bidra till att centrum utvecklas. Elitidrott är en annan sak jag brinner för och tror det är viktigt för en stads attraktivitet. Denna vinter har jag provat längdskidor, en helt ny upplevelse för mig, jag tränar på att bli lika snabb som min fru!"
Länsförsäkringar Bergslagen

Cassandra Rabe

"I mitt arbete har jag väldigt mycket kontakt med kunder, ringer du till oss är det stor sannolikhet att det är just mig du får prata med. Jag drivs av att utvecklas och är alltid nyfiken på nya möjligheter. Jag är en hästtjej och mitt hjärta klappar extra för hemlösa djur, jag har nästan tappat räkningen på hur många hundar och katter jag och min familj hjälpt genom åren. När jag inte jobbar åker jag gärna motorcykel, det gör mig alltid på bra humör!"
Quicknet

Camilla Palazzi

"Jag startade min butik för 37 år sedan, det var självklart att det skulle vara en sportbutik i och med att träning alltid varit ett intresse för mig. Jag har till exempel tävlat på VM i bodybuilding 5 gånger. Butiken har många stamkunder från hela Västmanland och även Stockholm. Det bästa med mitt jobb är hjälpa och guida kunderna till att hitta rätt produkt. Jag bor och jobbar i city och tycker Västerås är en väldigt fin stad. Vi har speciellt många bra restauranger och caféer."
Fitness Store

Anna Welén

"Efter några varv runt jorden och många erfarenheter rikare landade jag i Västerås 2011. Mitt mål när jag skapade min salong Pompadour lounge var att skapa en trivsam miljö där du känner dig ompysslad, trygg och avslappnad. Vi samarbetar med flera Västeråsföretag för att sätta guldkant och ge mervärde till varje kunds besök. Samarbete är bästa sättet att förgylla vår stadskärna tycker jag, och jag hoppas på att hitta ännu fler sätt jobba tillsammans med andra aktörer under det kommande året."
Pompadour Lounge

Mathias Swanström

"Jag gick in på Nymans Ur 1851 som ung 22-åring och frågade om de var i behov av extrapersonal. Idag, tolv år senare, arbetar jag som butikschef och älskar mitt jobb. Det är väldigt kul att sälja något jag alltid haft ett intresse och passion för. Tid är vi alla beroende av, jag hjälper mina kunder hitta ett eller flera armbandsur som matchar deras stil. Utanför jobbet älskar jag spendera tid med min bebis, och till våren ser jag fram emot att odla i vårt nya växthus."
Nymans Ur 1851

Therese Linder

"Jag är en fru, trebarnsmamma och en obotlig drömmare som nu har öppnat mitt egna bageri där jag vill bjuda in människor på fest. Trots att jag inte är utbildad konditor har jag bakat väldigt mycket, både min man och jag har matallergier så vi har fått provbaka oss fram för att hitta de godaste kakorna och andra godsaker. Tidigare har jag tillsammans med min man jobbat heltid med vårt band Marc and the Matron, hör ni någon sjunga inne i caféet vet ni vem det troligtvis är."
Maria Therese - ett litet bageri

Gustav Levin

"Jag är fjärde generationen optiker i min familj och driver företaget tillsammans med Linn. Brinner för att hjälpa västeråsarna att se bra och hitta bågar som kompletterar personligheten. För mig är det viktigt att alltid försöka ge det lilla extra till mina kunder. Jag trivs i city och tycker att Västerås är en grym stad med mycket potential. När jag inte jobbar kopplar jag gärna av med gösfiske."
Levins Optik

Liza Åhs

"På mitt jobb hjälper jag företag med hur de ska nå ut med sin marknadsföring. Jag stortrivs, mycket tack vare att det är så varierande. Jag möter många olika typer av företag, från små till riktigt stora. Mediebranschen utvecklas ständigt, det gör att jag, som är intresserad av att lära mig och se nya möjligheter inom min bransch, hela tiden utmanas och utvecklas, vilket är jättekul. På fritiden spelar jag gärna golf, jag hann med 100 rundor förra året! Tur att min sambo också gillar golf."
Bonnier News

Elias Asghari

"När jag var yngre studerade jag elektronik, men hamnade istället i restaurangbranschen, där har jag varit 11 år nu och trivs väldigt bra. Jag tog över Taco bar 2015, och har sedan dess renoverat och förbättrat lokalen varje år. Jag har fått så mycket kärlek tillbaka från gästerna som besöker oss om och om igen. Jag älskar Västerås och brinner för att bidra till en gladare stad. Jag försöker alltid göra mina gästers dag lite bättre, och sprida kärlek."
Taco Bar

Jenny Ahlbin

"Jag startade min verksamhet hemma för 15 år sedan. Vad som började som en hobby är nu inte bara ett jobb utan en livsstil. Jag sköter ensam allt från bokföring till inköp och försäljning. För mig är det personliga mötet viktigt, fysiska butiker skapar ett levande och inbjudande city. Min butik ska vara en mötesplats, alla kunder ska känna sig sedda även om de inte handlar något. Lämnar kunden butiken extra nöjd eller lite varm i hjärtat är det bevis på att jag har lyckats."
Store

Alexander Hellblom

"Jag har älskat mitt jobb sedan dag ett, speciellt för att det är så varierade arbetsuppgifter. Vi sysslar med allt från analog filmframkallning till försäljning av elektronikprylar. Under en arbetsdag kan jag hjälpa en kund med en gammal projektor-lampa, sälja en tv till en annan, restaurera en 100 år gammal bild till en tredje, och sälja en proffsig kamerautrustning till en fjärde. Utanför jobbet är jag en fotbollstokig sportfiskare. En ledig dag spenderas helst i fjällvärlden med ett flugspö, eller vid en sjö med riktigt stora gäddor."
Eggeborns/Elon Ljud & Bild

Johan Sköld

”Har glädjen att få arbeta i en miljö som i sig själv ger ett mervärde, att verka i en kyrkobyggnad där människor har firat gudstjänst i minst 750 år. Västerås domkyrka har normalt ungefär 200 000 besök om året, en oerhört viktig knutpunkt för väldigt många människor. Spännvidden mellan att vårda ett rikt kulturarv till att också våga utveckla och utmana innebär ett spännande arbete som jag gillar och trivs med. Har nära till jobbet, ser domkyrkotornet från min balkong och kan höra klockorna ringa när jag är ledig. Det känns alltid bra. En bild för att livet rullar på.”
Västerås domkyrka

Julia & Gustaf Schiller

"Vi är syskon och driver tillsammans färghandeln Öbergs färg. Vi är båda kreativa och har ett stort inredningsintresse som vi gärna delar med oss av till både yrkesfolk och kunder. Att skapa kontakter och hjälpa våra kunder att sätta färg på tillvaron är det bästa med vårt jobb. Utanför jobbet gillar vi båda att laga mat, speciellt franskt eller asiatiskt. Gustaf älskar musik och Julia har en stor whiskysamling. Det blir riktigt trevliga middagar med andra ord." Öbergs färg