1. VI FIRADE ATT VASAGATAN NU ÄR SOMMARGÅGATA

2. VI FIRADE ATT VI HAR ETT UTEGYM PÅ STORA TORGET

3. VI FIRADE ATT VI NU ÄR 160 000 VÄSTERÅSARE

På torsdag kl 12:00 invigde vi sommargågatan på Vasagatan! Vid den nu färgsprakande gatan finns i sommar kostnadsfria aktiviteter och mötesplatser med mycket grönska. Fler sneakers och sandaler — färre fordon!
Kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S), tekniska nämndens ordförande Lars Nordin (V) och vår VD Maria Martinsson, hälsade välkommen tillsammans med stadsträdgårdsmästare Ingela Isaksson.

DRÖM DIG BORT till en promenadvänlig Vasagata, fylld med glädje och färgstark, gemytlig atmosfär. I oktober 2023 beslutade kommunfullmäktige att förvandla gatan till en sommargågata under grundskolans sommarlov 2024 och 2025. Detta innebär två år av upptäckarglädje, där du kan strosa, möta vänner och njuta av stadens pulserande hjärta.

DET FINNS EN UTSTÄLLNING utanför H&M och lekyta utanför Leklust. En gatumålning snirklar sig fram längs gatan. Det finns två entréer i vardera änden av Vasagatan en där Vasagatan möter Stora Gatan och en vid porten till Igors garage. Gatan är uppdelad i tre sektioner, Utställningen, Cafédelen och Trädgården.

LEVERANSER FÅR ENDAST SKE före kl 11.00 på förmiddagarna och om du måste komma fram här på annat sätt än till fots så gäller att göra det i krypfart på fotgängarnas villkor.

Här finns plats för möten och egen medhavd fika eller lunch. Det finns växter, utställning och lekytor. Livfull och energisk eller vila och ladda batterierna.

På Sommargågatan finns det en plats för alla.

Vi invigde gatan efter SM-veckan och Cityfestivalen den 4 juli kl 12.00 men smyg-möblerade den redan i mitten av juni.

Projektet kommer att utvärderas efter varje sommarsäsong, och den slutliga utvärderingen sker 2025.
Välkomna!

2. Nu finns
ett Utegym på
Storatorget.

Kl 13.00. Kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S), tekniska nämndens ordförande Lars Nordin (V) samt Västerås Citysamverkans VD Maria Martinsson, hälsade välkommen tillsammans med stadsträdgårdsmästare Ingela Isaksson.
Kl 14.00. Många testade utegymmet tillsammans med instruktör och deltog i ett 45 minuters danspass med Linda från Friskis&Svettis.

3. Nu är vi 160 000
Västeråsare!

Det firade vi med tårtkalas i samband med invigningen av sommargågatan (Vasagatan) i city. Vi bjöd på saft och 500 bitar rosa prinsesstårta…
Hurra för Västerås…
…som växer och lockar till sig fler personer.
där det är flera spännande stadsbyggnadsprojekt på gång, exempelvis Västerås nya resecentrum, Drömfabriken i Skultuna och Finnslättens omvandling till en modern stadsdel för företag.
…som har en rik historia med de nyligen K-märkta Turbinhuset och Sveriges första gymnasium. Kunskap, innovation och utveckling är en del av Västerås DNA. Nu kan vi även stoltsera med att ha Sveriges yngsta  universitet, Mälardalens universitet.
där näringslivet, med både stora och små företag, investerar och planerar för framtiden.  
vid Mälarens strand, där du kan hitta din plats för att ladda batterierna på det sätt som passar dig bäst – om det så är genom vila eller en fartfylld fritid.
Följ oss på sociala medier för att
hålla dig uppdaterad.