“Västerås city är redo för en förvandling i sommar! I början av året avslöjades spännande planer för en färgstark och livlig sommargågata – här är vad du behöver veta om platsen.”

Gågata, boulebanor och
utökad uteservering på
Vasagatan

DRÖM DIG BORT till en promenadvänlig Vasagata, fylld med glädje och färgstark, gemytlig atmosfär.  I oktober 2023 beslutade kommunfullmäktige att förvandla gatan till en sommargågata under grundskolans sommarlov 2024 och 2025. Detta innebär två år av upptäckarglädje, där du kan strosa, möta vänner och njuta av stadens pulserande hjärta.
DET KOMMER ATT bli utställning vid ytan utanför H&M och lekyta utanför Leklust. En gatumålning kommer att snirkla sig fram längs gatan. Det blir två entréer i vardera änden av Vasagatan en där Vasagatan möter Stora Gatan och en vid porten till Igors garage. Gatan är uppdelad i tre sektioner, Utställningen, Cafédelen och Trädgården.
LEVERANSER FÅR ENDAST SKE före kl 11.00 på förmiddagarna och om du måste komma fram här på annat sätt än till fots så gäller att göra det i krypfart på fotgängarnas villkor. 
Här kommer att finnas plats för möten och egenhavd fika eller lunch. Det kommer att finnas växter, utställning och lekytor. Livfull och energisk eller vila och ladda batterierna. 
På Sommargågatan kommer det finnas en plats för alla.
Vi inviger gatan efter SM-veckan och Cityfestivalen den 4 juli kl 12.00 men kommer att smygmöblera den redan i mitten av juni.
Projektet kommer att utvärderas efter varje sommarsäsong, och den slutliga utvärderingen sker 2025.
Välkomna!