Möt MDU:s forskare i ett samtal
över valfri dryck – samtidigt som du lär dig något nytt,
får ny inspiration och nya perspektiv. Forskargalopp,
Marcel P 13 juni, 17:00 – 18:00

Vägen till en hållbar modekonsumtion

För att få Västeråsarna att möta universitetets forskare i vardagen arrangerar Västerås Citysamverkan i samarbete med MDU för tredje gången ForskarGalopp på MonAmi Marcel P. Den 13 juni är temat ”Influencers, cirkulär ekonomi och hållbar shopping. Vägen till en hållbar modekonsumtion?”
Cecilia Lindh, Docent i marknadsföring och forskare inom influencer marketing, möter MariaMartinsson, VD för Västerås Citysamverkan, för att samtala om vilken roll influencers och företag med cirkulär ekonomi spelar för att modekonsumtionen ska bli hållbar. Är det företagen som ska driva på utvecklingen mot en hållbar modebransch? Eller är det vi konsumenter? Och hur mycket makt har egentligen influencers över vad vi shoppar?

Samtalet sker över en franskGalopp (12,5 cl alkoholfri öl serverad i vinglas). Självklart kan du som gäst äta och dricka precis vad du vill och både lyssna och själv samtala och ställa frågor till Cecilia Lindh.
– Med ForskarGalopp vill vi visa vad forskarna vid vårt universitet gör och hur forskning påverkar och är endel av Västeråsarnas vardag, och vi vill göra det på ett tillgängligt sätt. Det ska vara enkelt att förstå och samtidigt ge nya perspektiv, säger Maria Martinsson, VD för Västerås Citysamverkan.

CECILIA LINDH
Docent företagsekonomi/
Forskare industriell ekonomi
cecilia.lindh@mdu.se
021-10 13 01

MARIA MARTINSSON
VD/Cityledare
maria.martinsson@vasterascity.com 
070-532 53 30