Välkommen
på fest i city!

Äntligen dags! Gatorna lever upp med musik, kultur och ett storartat party – en efterlängtad folkfest som blir bättre för varje år som går!  Här ryms stora nationella artister vid sidan av lokala talanger, Västerås pride, dance battles,  tivoli, marknadsstånd och  mycket, mycket mer. Låt festen börja!

PÅ FISKARTORGET STÅR Mimer- scenen, festivalens största scen där några av Sveriges mest aktuella ar-tister uppträder under kvällarna. En  av årets artister har arrangören försökt få hit i många år – Veronica Maggio. På fredagen står hon äntligen på scenen och blir Västerås Cityfestivals största bokning någonsin.  

– Veronica Maggio har varit väldigt önskad av våra besökare under alla år så att vi äntligen får till den här bok-ningen känns otroligt roligt, hon är efterlängtad, säger Alf Westerdahl, festivalgeneral Västerås Cityfestival.

Förutom Veronica Maggio spelar även Miss Li, Hooja, Lov1, ADAAM, Peg Parnevik, Västeråsbandet LBSB med flera. Biljetterna in till Mimer- scenen är slutsålda och för dem  som hann knipa en festivalbiljett går det att hämta ut sitt festival- armband i Kvarteret IGOR och i VLs gamla lokaler på Munkgatan redan  på måndag.

 

I ÅR KOMMER DET RÅDA väsk-förbud inne vid Mimerscenen. Polis- myndigheten har beslutat om väsk-förbud vid större evenemang i Sverige.  Det går att läsa på både polisens och festivalens hemsida om vad som gäller för dig som ska gå på konsert inne vid Mimerscenen.

 

 

LANGOS, AREPA, CHURROS och belgisk våffla hör festivalen till och på Stora Torget kommer majoriteten av matförsäljarna hålla hus under festivalhelgen. 

En nyhet för i år är en flergångspilot som siktar på att rädda 6 000 måltider från att serveras på engångstallrikar! I stället kommer några av försäljarna servera sin mat i flergångsalternativ som sedan samlas in, diskas och används igen. Den här satsningen är en del av ett samarbete mellan Västerås stad och Håll Sverige Rent. Samarbetet sker inom ramen för EU-projektet BALTIPLAST som syftar till att minska användningen av engångsplast och plastförpackningar i länder runt Östersjön. Västerås Cityfestival är utvalt till att agera pilotprojekt för satsningen.

 

VÄSTERÅS CITYFESTIVAL ar-rangeras runt om i hela Västerås city. Restauranger och butiker flyttar ut på gatorna, ett tiotal scener poppar upp i området, marknadsstånd och tivoli slår upp längs med gång-stråken och hela Västerås väcks till liv. Invånare, vänner, familj och hemvändare njuter av festivalens och citys hela utbud under tre härliga dagar. Det är verkligen som-marens höjdpunkt och vi längtar så efter årets upplaga!

Artister på Festivalen: Veronica Maggio, E-type, Medina, Jay Smith, Nanne Grönwall, Rydell & Quick, Rytterne Röj, Henko Benko mm.