Sommartorget 2022

Ett större och härligare Sommartorg!

Het asfalt, svalkande vindar, liv och rörelse och en hel massa leenden. Det är sommar i city och Sommartorget har fått breda ut sig på en större yta. Kom och umgås, sola, spana på folk eller låt kreativiteten flöda. 

På Torggatan har sommaren flyttat in. Här har gräsmattan blivit större och de nya sandlådorna har sittvänlig kant för trötta ben. Fler solstolar gör stråket till den perfekta platsen för sommarhäng. Hitta bästa platsen, slå dig ned, luta dig tillbaka och njut av Västerås i sommarskrud. Det älskade pianot är tillbaka, i år med ett nybyggt tak som skydd mot skurarna.

Himlen över Hantverkargatan har färgats rosa. Slå dig ner en stund och skuggas av de vajande taken. Ser du någon du känner? Kärleksbänken finns kvar – pausa en stund eller kika på Vasagatans fjärilar som kvicknat till efter vintern.

Stranden har flyttat till Restaurang Varda. Utanför uteserveringen kan du lapa sol från tidig förmiddag till kväll. Slappna av i en solstol och låt sommaren kännas i hela kroppen. Lite längre ned på gatan strosar du förbi Amaryllis växthus med blomsterprakt för alla. En kort promenad bort hittar du fler solstolar och grönytor. Missa inte att kika i Stadsbibliotekets bokskåp – låna en bok eller lägg dit en egen favorit för någon annan att läsa. Trädgårdsgungan står redo för en gungstund som rymmer fler.

Den här sommaren har vi tänkt lite extra på de yngre barnen. Utanför entrén till Ryns skor kan småttingar leka i lekstugan – öppet alla dagar när citys butiker har öppet! Kliv in i stugan med de rosa knutarna och låt fantasin få leka fritt.

Välkommen till en härlig sommar i Västerås – vi ses i city!

Previous slide
Next slide