Sigma Sommartorg

Välkommen till Sigma Sommartorg! Västerås Citysamverkan har tillsammans med Västerås stad, Sweco, Visit Västerås och det lokala näringslivet skapat ett sommartorg med mysiga ytor där du som besökare kan socialisera, filosofera, leka och utforska nya, spännande sidor av Västerås City – på säkert avstånd förstås.

Sigma Sommartorg består av tre ytor: Bigården, Pianogården och Kulturgården. Över Bigården vajar ett rosafärgat tak.

Bigården med sin vilda växtlighet i stora planteringskärl är tänkt att locka såväl fjärilar och bin som människor. Den ligger som en avskärmning mot Vasagatan på Hantverkargatan. Här hittar man en sommarlounge som består av stora bord och stolar som kan delas av flera sällskap. Ett rosa bokskåp där man kan låna, ta hem eller ställa en bok finns också. Helt enkelt ett nytt ställe att umgås på i city.

Pianogården består av ett piano, solstolar, sandlådor och lekytor vid fontänen på Smedjegatan/Torggatan.

Vid Kulturgården finns stafflier med griffeltavlor och kritor för alla som känner sig kreativa. Hit hör även Stadsbibliotekets egen Bokholk där du kan låna med dig en bok att läsa. På marken vid torgscenen finns utomhusspel som Fia med knuff, Twister och Tre i rad. Regler och information finns lättillgängligt med QR-kod eller läs mer om spelreglerna här >>>

Kärleksträdet i lövskugga. Vid entrén till Hantverkargatan från Vasagatan kommer vi i sommar att kunna sitta på en ny parkbänk under vårt fina träd. Bänken kommer på plats under senare delen av juli.

Öppet hela sommaren!
Sigma Sommartorg är öppen för alla hela sommaren. Tänk på att hålla avstånd och att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Viktigt att förhindra smittspridning
För att minska risken för smittspridning har vi sett till att ytorna är stora, det är utomhus samt att stolar och bord är placerade med avstånd. Vid pianot finns det desinfektionsmedel. Är det tillfälligt slut finns desinfektionsmedel lättillgängligt i både Punkt och Kvarteret Igor.

Västerås Citysamverkan AB, Västerås Stad, Klövern, Stadsrum Fastigheter, Kungsporten, Fastighets AB Regio, Vestre, TB Print, Öbergs Färg, Bostads AB Mimer, Direkt Optik, Leklust, Amaryllis Interflora, Mästerblomman, AME Västerås Stad och Jobbcentrum, Sweco, Västmanlands Fastighetsskötsel, Gislerud Carpets, Fotograf Jonas Bilberg, Visit Västerås, Västerås Stadsbibliotek, Kinnarps och Vlt.

_____

Sigma Sommartorg är en del av Kraftsamling med projektnummer 101
Många människor, organisationer och företag genomför nu tillsammans en spännande kraftsamling för utvecklingen av centrala Västerås. Målet är att svara JA till ännu fler önskningar, behov och drömmar. Det ska bli ett city som knyter ihop ett expanderande Västerås. Det ska bli mera harmoni, flyt och lätthet. Det ska bli Sveriges bästa city – på en ny nivå.