Purple Flag Night 2022

Årets häftigaste tunneldisco!

Efter fjolårets lyckade premiär av Sveriges första tunneldisco, som vi arrangerade tillsammans med Västerås stad, är det nu dags igen! Den 12 oktober mellan klockan 18–21 kan du dansa loss i tunneln som binder ihop Vasaparken med Hamngatan ned mot Mälaren. Hela området kring tunneln kommer att lysas upp med strålkastare i lila toner och tunneln kommer att ha utseendet av en riktig nattklubb.

Detta händer under kvällen

Invigning kl. 18.00
Kl 18.00–18.15 blir det invigning med tal av Staffan Jansson, Kommunstyrelsens ordförande (S). Därefter väntar eventuellt ett besök av Marie Långhans, konstnären som har smyckat tunneln, som kommer dela sina tankar kring tunnel-arbetet. När invigningen är klar är det dags att röra sig mot dansgolvet och dansa loss fram till kl 21.00.

DJ och foodtrucks
Även i år bjuds det på grym musik av en DJ och foodtrucks står redo för att mätta hungriga magar.

Tävla med snyggaste discostassen!
Självklart kommer vi även i år att ha en tävling om snyggaste “discostassen” med ett laddat presentkort från Västerås City i vinstpotten. Så leta fram paljetterna och träna på dina bästa discomoves så ses vi vid tunneln!

Mälardalens Studentkår tävlar i poängjakt
Under kvällens gång kommer tunneldiscot besökas av Mälardalens Studentkår som tävlar i en poängjakt. Tävlingen är uppbyggd likt underhållningsprogrammet ”Bäst i test”. För dig som ej är student men nyfiken att se på när linjeföreningarna tar sig an roliga tävlingsuppdrag, kan du delta som publik från kl. 17 och framåt!

Se klipp från fjolårets tunneldisco här!

#purpleflagnight

Fakta om Purple Flag Night
En metod framtagen av Svenska stadskärnor som ska bidra till tryggare och bättre kvällsupplevelser för stadens besökare samt en ökad tillväxt och sysselsättning för stadens näringsliv. Just nu är närmare 30 städer i Sverige certifierade enligt metoden. Läs mer på https://www.svenskastadskarnor.se/

Purple Flag Night är en del i vårt trygghetsarbete för city och ska manifestera det viktiga arbetet med Purple Flag (#purpleflagnight) som handlar om att utveckla kvällslivet i stadskärnan.