Här är årets Vardagshjälte!

Juryn och de tre nominerade hjältarna. Från vänster: Helena Ansanius, hotelldirektör Clarion Collection Hotel Etage, Maria Fors, vd Citysamverkan, Staffan Jansson, kommunstyrelsens ordförande, Sanja Zidars väninna (representant åt vinnaren), Lars Jansson, lokalpolisområdeschef, Mathilda Hofling, nominerad Vardagshjälte,  Niclas Lindberg, Biträdande direktör på Kultur-, idrott- och fritidsförvaltningen, Frej Odder Norling, nominerad Vardagshjälte samt Maria Thorén, försäljningschef för Bonnier News i Västmanland.

Grattis Sanja Zidar!

Årets vardagshjälte har korats och vi säger ett stort grattis till Sanja Zidar – som med sitt hjältemod avstyrde ett självmordsförsök en dag när hon var på väg hem från jobbet. 
 
På vlt.se har Västeråsarna haft möjlighet att gå in och rösta på någon av de tre nominerade hjältarna; Sanja, Mathilda och Frej. Här kan du läsa mer om deras hjälteinsatser. 

Under gårdagens Cityfestival var det dags att presentera vem som skulle bli Västerås vardagshjälte 2022. De tre nominerade hjältarna – Sanja, Mathilda och Frej – stod på Stora scenen tillsammans med Vardagshjälte-juryn och blickade ut över ett stort publikhav. Juryn berättade om de nominerades hjälteinsatser och publiken visade ett stort stöd. Därefter presenterade kommunstyrelsens ordförande, Staffan Jansson, vinnaren och tackade för hennes viktiga insats. 
 
Vinnaren av årets Vardagshjälte var på resande fot under prisutdelningen. Istället var hennes vän på plats och förde Sanjas talan. I vinstpotten låg 20 000 kronor och Sanjas vän berättade att en delar av vinsten skulle skänkas till den ideella organisationen Suicide Zero – för ett samhälle utan självmord. 

Vi säger ett stort tack till de tre inspirerande hjältarna som bidragit till ett tryggare Västerås. Vi hoppas att deras insatser kan inspirera och göra att fler visar omtanke och respekt till sina medmänniskor.